Saturday, 29 December 2012

Kami takkan Terpisahh :D

Posted by Cty Ain at 22:59 0 comments
Assalamualaikum. :)


 Aku bersyukur padamu YA ALLAH, Alhamdulillah kerana dari hari ke hari kini makin bertambah smileee dalam idupku ini. Ngeh3. :D
Tambah2 lagi dengan adanya kawan2 yg sgt Happy Go Lucky ini. 
Dah macam2 yg kami lalui bersama. 
Menangis bersama, ketawa bersama :)
Walaupun masing2 mempunyai loghat bahasa yg berbeza, tp kami tetap bersama , takkan terpisah, macam iklan DIGI tue. Wee 

This is Melen.  Terasa macam ada akak, bila  kwan dgn dy ,
sgt cares about me :)


This is Ina. Seorg kawan yg Cool n steady . Cheyyy :)

This is Linda. Kawan yg bnyk beri sy nasihat,
n make me strong ! Wee :)


This is Syaza. Kawan yg sgt hepy go luckyyy, riang Ria bersama saza,




 Special Thanks, Hugs and Kisses to them, kerana melengkapi hidup saya ! Wee. 
They make me, strong, cheer up my days, light up my mood and make me smile :)
Merekalah segala-galanya . 
InsyaAllah, kami takkan terpisah :)  








Thursday, 27 December 2012

Belajar Pakai Kain Batik ? Wee :)

Posted by Cty Ain at 08:01 0 comments
Minggu lepas, time subject "Malay Cultural Heritage" lecturer pesan, next class, 
jgn lupa bawak kain batik tau ! pastu yg laki, kain pelekat !
Aik, kain batik ?? kain pelekat ?? hmmm, im wonder.... nak watpe ngan kain batik n pelekat tu ? dlm kelas lak tu, haish, pelik pun ada, kelakar pun ada mendengarnya. 
Haha. but, sokayy,puan suh kan, kite bwak lah :)
then, masuk2 kelas jew, puan ckap ok,  hari nie kita nak tengok sape pandai pakai kain batik ! 
hahh ? aku dah terkejut beruk dah ! bhahaaa.. 
mula2, turn boys, dgn bangganya mereka berjalan ke pentas di hadapan kelas, mara bersama kain pelekat mereka. kononya mAcho arrr ! weee. then, mulalah terkinca- kinca, terjengket- jengket memakai kain pelekat. Ad yg mcam kekok jew, ad yg tersipu-sipu. Ada jga yg dh expert sgt dah. Tpi, serius, mmg comel lah diorg pkai kain pelekat tue. HEE :) Tgok nie ,






Pastu, giliran kteorg lak, si gadis melayu, Cheyyyy . :)
Dengan terkedek-kedek nya, we all naik ke pentas bersama kain batik masing- masing yang bermacam ragam coraknya . Yela, ad dari utara, timur, n selatan, sbh srwak, korea jew xde, hee
dah macam model dah we olls, memperagakan kain batik tersebut. Haha.
dan the best moment i want to share ialah aku dpt jadi contoh pemakai kain batik. Haha,tgok nie :




haaa, terketar ketar aku kat dpan tu, yela, segan kott !



this is me (pinky tu), sebelah tu my bestie, syaza :)

 Bukan apa, yela aku kan org kampung, i'm kelantanese an ? Of course lah blh pakai kan. xde lah pandai sgt pun, cuma aku dah biasa, xdelah kekok sgt. Hehe. Yela kebnyakan kawan2 ku org bndar, much of them don't know about that. Diorg xbiase. Moralnya ialah, kita kenalah blajar pakai kain batik (girls) dan kain pelekat (boys) . Sebab ? itu tradisi kita sebagai org melayu n penting tue, tambah2 org pmpuan, t dlm pantang senang :)
Got it ? bagus :) Tu jewlah . Tata , jumpa lagi nanti :)


Friday, 21 December 2012

TersedarKUu ~

Posted by Cty Ain at 09:15 0 comments

Tersadar ku dari khilafku
Bersujud memohon ampunan
Atas segala dosa-dosaku
Yang telah lelahkan hatiku

KebesaranMu Ya Allah
Kasih sayang dan rahmatMu
Dalam sadarku terlupa mengucap syukur
Dalam sujud ku berdoa
Dalam tangisku menyesal
Astaghfirulloh
Bukalah pintu taubatmu

Entah kapan ajal menjemputku
Mungkin esok hanya kau yang tahu
Mungkin usiaku tak cukup lagi
Untuk hapuskan segala dosaku

KebesaranMu Ya Allah
Kasih sayang dan rahmatMu
Dalam sadarku terlupa mengucap syukur
Dalam sujud ku berdoa
Dalam tangisku menyesal
Astaghfirulloh
Bukalah pintu taubatmu

Aku hina dan tak pantas memohon ampunan
Tapi hanya engkau tempat ku untuk meminta

KebesaranMu Ya Allah
Kasih sayang dan rahmatMu
Dalam sadarku terlupa mengucap syukur
Dalam sujud ku berdoa
Dalam tangisku menyesal
Astafgfirulloh
Bukalah pintu taubatmu


 

MoShiE- MoshiE AiN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea