Monday, 28 January 2013

Hmm, Kompius- kompius !

Posted by Cty Ain at 18:34 0 comments
ASSALAMUALAIKUM .... 

Hai sumer .. !
moga korang sumer sihat selalu :)
ok, hari nie, bangun2 pagi lagi, dengan semangatnye bersiap- siap untuk ke kelas.. pastu dpt text, kelas cancel for today. Perhh, dah siap nie, tp xpelah .. hooreyyy di dalam hati, hehe, apelaa aku nie, pemalas betul. Wee
hmm, then bkk lappy ku, tetiba teringat borang degree, xisi lagi nie, no.pin dah berminggu minggu beli tpi tak diisi gak. hehe, bukan apa, aku kompius tul lahh. haiyaaa. ape nak isi untuk degree t ? 
Apakah kos sama mungkin ? atau nak beralih arah sudah ?
lau aku smbung kos sama , cpt ckit blh habiskan degree, t blh smbg master lak, hehe, pastu kawin. Hahah, nak kawin ngan sape lah nthhh, hahah. lupakan sal kawin, yg penting belajar dulu. 
Nie antara cadangan kos yg aku idam- idamkan :


  • Ijazah sarjana muda pentadbiran kesihatan (kepujian) 
  • Ijazah sarjana muda pentadbiran perniagaan (kepujian) Pengurusan sumber manusia
  • Ijazah sarjana muda pendidikan (kepujian) Pendidikan seni dan seni reka
  • Sarjana muda pengajian bahasa gunaan (kepujian) Bahasa melayu komunikasi professional
  • Sarjana muda teknologi kreatif (kepujian) Pengurusan industri seni 
Hmm, kompius tul dalam nak memilih kos nie, sebab bnyak tak tahu details mengenai kos tersebut. Yela, takut tak termampu ke, ape ker. 
Ya Allah, permudahkanlah segala urusan ku, harap- harap dapat capai cita- citaku, aminnn :)

Tuesday, 1 January 2013

Selamat Datang 2013 ^__^

Posted by Cty Ain at 08:01 0 comments
Assalamualaikum
Happy New Year !
Nice to meet 2013, ALhamdulillah, terima kasih ALLAH kerana beriku kesempatan untuk terus melangkah ke alam 21 tahun (2013).
dah 21 ke? alahai, umur dah meningkat sudah, tapi matangkah aku ? Haha, entahla labu.
whateva lah, janji azam tahun baru nie :
  • Nak lebih dekatkan diri dengan ALLAH.
  • Nak grad cepat2, dapat kerja , bantu keluargaku.
  • Nak forget all about him, (Mr.m) and all my past.
  • Menjadi lebih baik dari hari semalam.
  • Capai kejayaan di dunia dan di akhirat.
  • Semoga lebih smileeee dalam kehidupanku nanti.
  • Be more strong to face the reality of my life and keep going on! 
and banyaklah lagi. Tak cukup list lak lau nak list sume, hehe.
A big congratulations to myself kerana berjaya mengharungi 2012 yang penuh dengan air mata, pedih, perit, namun terselit juga secebis kebahagiaan :)
Alhamdulillah, ini sume rahmat dari ALLAH, berkat doa dan sokongan dari keluargaku, dan all my friends yang sering sokong dan nasihati aku, insan yang lemah ini. 
I love all of you so much ! :) 


To my family, Along sayang mak, abah, farid, mirah, fakhri and dik umar sangat2 ! 
Terima kasih mak, terima kasih abah, terima kasih adik2, pakcik makcik, nenek, atuk, mek, ayoh. 
jasa kalian tetap along kenang dan hargai sangat2. :)



To all my friends, terima kasih kerana sokong dan sering menasihati Ain . Terasa macam sy nie ad kakak dan abg dgn adanya kalian, hehe. 
Especially kpd, Melen, Linda, syaza, Ina, yang selalu sokong dan bersama dalam susah dan senang Ain. dalam tangisku, dalam gelak tawaku, kalian ttp disisi dan dihati. Tanpa korang, ain mmg tak mmpu nak lalui apa yg tlh jdi kat ain spnjg 2012 nie. 
tak lupa juga kepada kawan2ku, terutamanya, Sofiarti, Ila, Aini, Nosya, Azi, Hani, Aina Alia, Aina Mardia, auni, Norma, Najwa, Ina, kakak(thah), fatin farah fatini, sueliza, syahira, dan ramai lagi, tak terlist nak habiskannya, hehe. Kalian sentiasa di hati Ain, wlau kita sume dah jauh, merantau ke negeri org untuk mencari ilmu, masing2 busy, kdg2 taksempat nak contact. Maaf dipinta, tapi korang sentiasa diingatanku n i miss u olls so much , hurm :'(


Never forget u olls lah,, MMMUUAH ! love you friends so much ! Moga prsahabatan kita kkl slmanya, AMin.


piati, sori, aku curi gmbr mu kt fb, haha,
 lptop aku wathl tep, gmbr lme xjupo cri :)


my housemates

sahabat selamanya :)


Rindu mereka ini !

Bilalah boleh jumpa lagi . :'(

To him, Mr.M*****. Ain maafkan Awk, ain redha dengan apa yang telah tersurat untuk kita. Sesungguhnya apa yang telah dirancang oleh ALLAH tersangatlah indah. Walau perit mana dugaan yang datang, akan ada kebahagiaan yang hakiki kelak selagi kita percaya dan berpegang teguh pada perintahNYA. :)
Wahai Mr.M, terima kasih untuk segalanya semenjak perkenalan kita dari 2007-(2012) dlu. Moga awak bahagia dgn pilihan ati awak :)

Ok? dah2 lah Ain! Tutup buku lama ! Bukak buku baru k ?Hehe.
btw, semalam (31.12.2012), aku p sambut tahun baru, menghitung detik 2013, di ICT Shah ALam. 
sgt meriah disana, sampai no parking kat dlm ict tuh, aku kn jln kaki jauh huh! tp, enjoyyy :)
xsempt bgmbr pun, nie jew ckit2 :


Kami Peace :D

Melen n Linda

With linda

dah msuk 21 dh aku, ahaha, dh tua :D


 Gmbar Bunga api?? err, xsempat nk snap lah sebab khusyuk sgt tgok bunga api tuh, hehe.
TERIMA KASIH ALLAH ! ALLAHUAKBAR !!!
Mari kita mulakan langkahan ke tahun ini, 2013, dengan BISMILLAHIRRAHMANIRAHIM..........................





 

MoShiE- MoshiE AiN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea